palyazatok
PÁLYÁZATI ADATOK
Projekt azonosítója
GOP-2.1.1-10/C-2010-0016
Projekt címe
“Komplex kapacitásbővítő beruházás megvalósítása a Phoenix Mecano Kecskemét Kft.-nél”
Fejlesztés helyszíne
Phoenix Mecano Kecskemét Kft. • 6000 Kecskemét, István Király krt. 24.
A projekt összköltsége
2.583.118.752 Ft
Megítélt támogatás
399.908.393 Ft
A projekt megvalósulásának időszaka
2010.11.23. – 2013.06.30.

Projekt leírása: A projekt megvalósítása rendkívül pozitív hatást fejt ki cégünk termelésére. A növekvő megrendelések kielégítésének érdekében elengedhetetlenül fontos a gyártókapacitás további növelése.

A projekt keretében több mint 2,5 milliárd Ft-os beruházást valósítunk meg, ami elsősorban eszközbeszerzésre vonatkozik. A hazai beszerzések meghaladják az összérték 50%-át.

A projekt részei:

• eszközbeszerzés
• csarnokátalakítás
• területbővítés
• alap-infrastruktúra kialakítása
• parkoló kialakítás
• képzések
• nyilvánosság tájékoztatása

Beszerzésre kerülő jelentősebb eszközök: szárító-tároló pályarendszer; automata állványrendszer; automata motorszerelő célgép; tesztelő berendezés; fröccsöntő-gép; öntőgépsor robottal; CNC megmunkáló központ; adagolórendszer; kasírozó gép; futódaru és darupálya

Csarnokátalakítás: a Motor/Trafó profitcenter korábbi üzemcsarnokának átalakítására, a szerszámműhely és -raktár jelentős mértékű bővítésére, korszerűsítésére vonatkozik.

Képzések: marketingvezető tréning; projektmenedzseri képzés; nyelvi képzés

 EURÓPAI LOGISZTIKAI KÖZPONT ÉPÍTÉSE SAJÁT BERUHÁZÁSBANA projekten kívül, saját beruházásban valósul meg egy európai logisztikai központ építése. Az ehhez szükséges területbővítés, az alap-infrastruktúra kialakítása, valamint a beüzemelésre kerülő eszközök és technológiák beépítése a pályázat keretén belül valósult meg.
 
A DewertOkin logisztikai központ megépítése annak érdekében történik, hogy a jövőben az összes európai vevő kiszolgálása Kecskemétről történjen.

Az épület 4600 négyzetméter alapterületű, 30 méter magas, 140 méter hosszú és mintegy 20 méter széles.

A beruházás befejezésének tervezett határideje: 2013. május vége

Az épület két fő részből áll: egy úgynevezett 3-utcás, teljesen automata raktárból és egy logisztikai csarnokból.

A raktár két részre tagozódik. Az egységek külön-külön is használhatók, illetve a második szinten biztosított az összeköttetésük. A raktárrészben üzembe helyezünk egy teljesen automata raklapkezelőt. A raktár kezdetben 10 ezer darab raklap számára biztosít helyet, majd a kapacitás tovább bővíthető 14 ezer darabig. Az automata raktárt a legmodernebb tűzvédelemmel szereljük fel. A rendszer – az esetlegesen bekövetkező tűz esetén – az oxigéntartalmat olyan alacsonyra csökkenti, mintha egy négyezer méter magas hegyen lennénk, így teljesen ki tudjuk zárni a tűz terjedésének esélyét.

A logisztikai egység három részből áll: bejárat, komisszionáló (készárú- rendező), irodák és ide csatlakozik még egy modern közösségi tér, valamint egy nagyobb terasz is.