Frontfólia

Ismerje meg a különböző típusú frontfóliáinkat!

A frontfólia a legegyszerűbb és leggazdaságosabban előállítható kezelői felület vagy másnéven HMI (Human Machine Interface).

Egy készülék megítélésében döntő szerepet játszik a fizikai megjelenés. Az elektronikai készülékekhez változatos formájú, színű, anyagú kezelőegységek készíthetőek, melyek a legmagasabb ergonómiai követelményeknek is megfelelnek. A frontfóliák kiváló minőségű, karcálló alapanyagból készülnek (poliészter vagy polikarbonát), ezáltal a legmostohább körülmények közt is helytállnak, ill. vegyi hatásokkal valamit vízzel és szennyeződésekkel szemben is megbízható védelmet biztosítanak. Azokon a felhasználási területeken, melyeknél a készülékek gyakori fertőtlenítése szükséges, a frontfóliák jelentős előnyökkel rendelkeznek, mivel a felületek könnyen tisztíthatók és a tisztítószer nem károsítja a készüléket. Vevői igény alapján a frontfóliákat öntapadó ragasztóréteggel látjuk el. Továbbá igény szerinti dombornyomott billentyűket és kijelző ablakokat kínálunk.

Magasfényű technológia

A felületek kialakításának egy különleges típusát sima felületű fényes fólia és egy speciális struktúrlakk kombinációjával érhetjük el. A fényes felületű gombok eleganciát kölcsönöznek a készüléknek. A magasfényű kezelőszervek jelenléte markáns és meghatározó textúra a fóliabillentyűzetek területén. A frontfóliák így egyszerűen és költséghatékonyan különböztethetők meg a hagyományos ipari fóliatasztatúráktól.

Digitális nyomtatás

Különösen bonyolult motívumok esetén a tasztatúrák szitanyomással történő nyomtatása nem a megfelelő megoldás. Erre kínáljuk megoldásként a digitális nyomtatással készített kezelőfelületeket. A digitális nyomtatás előnyei színátmeneteknél vagy képeknél mutatkozik meg, mivel ezzel a technológiával kiváló minőségű képek nyomtathatók. A digitális nyomtatás prototípusok és kis szériák gyártásában is alkalmazható, valamint szitanyomással is kombinálható.

Az eljárásról röviden: A tintasugaras nyomtatásnál egy poliészterfólia hátoldalára nyomtatjuk a kívánt motívumot. Ezután egy záróréteget helyezünk fel a fóliára, amely biztosítja az optimális színeket. A poliészterfólia kimondottan a kezelőfelületek nyomtatására készült, különösen strapabíró és kopásálló.

AUTOTEX® Steel™

Az AUTOTEX® Steel™ egy kemény rétegű PET-fólia, amelyet designfóliaként használunk fóliatasztatúrákhoz és frontfóliákhoz. Ezen fólia használatával a kezelőfelületek a szálcsiszolt nemesacél hatását keltik. A nemesacéllal ellentétben az Autotex Steel fóliákon nem maradnak ujjlenyomatok. A fólia kopásálló, valamint ellenáll a legtöbb tisztító- és oldószernek is.

AUTOTEX® Softtouch™

Az AUTOTEX® Softouch™ egy speciális struktúrával rendelkező PET-fólia nagyon finom tapintású, matt felülettel. A felület érintéskor kellemesen puhának tűnik, ezért az egészségügyben és gyógyászatban gyakran kerül alkalmazásra.

Autotex AM – Antimikrobiális dekorfólia

Antimikrobiális dekoranyag fóliatasztatúrákhoz és dekorfóliákhoz. Az Autotex AM számos baktérium ellen nyújt védelmet, mint pl. MRSA, Salmonella spp stb. Amennyiben baktériumok kerülnek a Microban® felületre, az antimikrobiális réteg megtámadja a sejtfalakat és megakadályozza a baktériumok növekedését, valamint szaporodását. Az antimikrobiális fóliatasztatúrák és dekorfóliák főként fertőzésveszélyes területeken kerülnek alkalmazásra, pl.: kórházakban, orvosi rendelőkben, üzletekben, üzemi konyhákban, középületekben, közlekedési eszközök készülékeinél. A fólia gyártója garantálja az antimikrobiális hatást az anyag teljes élettartama alatt. Az Autotex AM nem korlátozza a külső megjelenést – a design vevői igények szerint alakítható.

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

 

Központ

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
H-6000 Kecskemét, Szent István körút 24.
Tel.: +36-76/515-500 • Fax: +36-76/414-560
E-mail: ertekesites@phoenix-mecano.hu

 

Kereskedelmi iroda, bemutatóterem

H-1103 Budapest, Gyömrői út 86.
Tel.: +36-1/260-7730 • Fax: +36-1/261-3464
E-mail: csaba.cseh@phoenix-mecano.hu

m