Stál

Gyártás

Minőségpolitika

Vállalatunk minden gyártóegységében minőségügyi rendszert működtet. Irányítási rendszerünk az ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 szabványok követelményein túl számos más specifikus irányvonalnak és szabványnak is megfelel, mint például az ATEX, UL, CSA.

A vizsgálati eredmények rendszerezéséhez, dokumentálásához CAQ rendszert alkalmazunk, ami szorosan együttműködik a vállalat integrált irányítási rendszerével. Ezáltal folyamataink – mint bejövő áru vizsgálata, beszállítói minősítés, gyártásközi ellenőrzés és reklamációkezelés – átlátható, visszakövethető adatokat szolgáltatnak.

Központi mérőlaboratóriumunk felügyeli, karbantartja, kalibrálja, illetve kalibráltatja a vállalatnál lévő valamennyi mérőeszközt, továbbá mérési feladatokat valamint igény esetén elsődarab lemintázásokat is végez. Vállalatunk gyártóegységeinél mintegy 3.000 darab mérőeszközt használnak.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Tervezéstől a sorozatgyártásig

Vállalatunk előtérbe helyezi a gyártási folyamatok hatékonyságának fokozását, a hozzáadott érték növelését. Ennek érdekében 2012-ben megalakítottuk kutatás-fejlesztési egységünket, a Phoenix Mecano Kecskemét Research and Development Kft.-t.

Az egység több divízióból áll, melyek az anyaházakkal együttműködve különféle fejlesztési projektekben vesznek részt, többek között a műanyag- és mechanikai komponensek fejlesztésében és azok szerelésének optimalizálásában, a helyi gyártási tapasztalatokat figyelembe véve.

Ezen kívül fontos célkitűzésként jelölték meg a meglévő termékek jobbá tételét, előtérbe helyezve a könnyen kezelhetőséget, a költséghatékonyságot. A gyártás fejlesztéséhez folyamatokat racionalizálnak (ahol szükséges automatizálással) illetve a legújabb technológiák beintegrálását vizsgálják. A csoport mindezek mellett foglalkozik még hibaelemzéssel valamint problémamegoldással is.

Műanyagkompetencia Centrum

Vállalatunk új szervezeti egysége a Műanyagkompetencia Centrum, amely a fröccsöntő szerszámokkal valamint a fröccsöntéshez felhasznált alapanyagokkal kapcsolatos tevékenységeket végzi.

A szerszámműhely a szerszámok gyártáshoz történő előkészítésével, javítással és karbantartással foglalkozik. A korszerűen kiépített műanyag-analitikai labor fő feladata a fröccsüzemben felhasznált alapanyagok, műanyag granulátumok illetve késztermékek vizsgálata.

Többek között ellenőrizzük a folyóképességet, a mechanikai szilárdságot, az ütésállóságot, az anyagösszetételt. Bevizsgáljuk azokat az új granulátumokat is, amelyeket korábban még nem alkalmaztunk cégünknél. A konstrukciós részleg műanyag-fröccsöntő szerszámok tervezésével foglalkozik, célja a fröccsöntő szerszámok házon belüli gyártásának megalapozása.

Previous slide
Next slide

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

 

Központ

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
H-6000 Kecskemét, Szent István körút 24.
Tel.: +36-76/515-500 • Fax: +36-76/414-560
E-mail: ertekesites@phoenix-mecano.hu

 

Kereskedelmi iroda, bemutatóterem

H-1103 Budapest, Gyömrői út 86.
Tel.: +36-1/260-7730 • Fax: +36-1/261-3464
E-mail: csaba.cseh@phoenix-mecano.hu

m