Lezárás az új fejezet előtt!

INTERJÚ

Dr. Nagy Zoltánnal

A PMK-nál milyen feladatok várnak Önre az év végéig?

Ügyvezető igazgatóként továbbra is ellátom a munkáltatói jogkörrel járó teendőket. Emellett fontos feladatnak tekintem vállalatunk által EKD/ HIPA támogatási pályázaton elnyert 10 millió euró keretösszegű fejlesztési programjának továbbvitelét. A projekt célja a gyártási folyamatok technológiai megújítása, és korszerű, energiahatékony vállalati rendszer kialakítása.

A program megvalósítása 2022 év elején kezdődött meg. Leglátványosabb eleme az 1564 MWh éves energiatermelésű napelempark létrehozása, amely májusban megkezdte a termelést. Így az éves áramszükségletünk kb. 20-25 %-át a vállalat maga állítja elő, ezzel párhuzamosan csökkentjük a CO2 kibocsátást, és óriási lépést teszünk a fenntarthatóság felé.

Dr. Nagy Zoltán

Mely profitcenterekre terjed ki a technológiai megújulás?

Valamennyi profitcentert érinti. Gyakorlatilag az összes meghatározó gyártástechnológiát modernizáljuk és létrehozunk egy új technológiát is. A projekt teljes megvalósulási ideje 5 év, de elképzelhető, hogy hamarabb lezajlik a folyamat, hiszen a berendezések egy jelentős része már megérkezett vagy már megrendelésre került. Ennek köszönhetően technológiai szintlépést hajtunk végre, ami biztos alapot jelent a PMK számára a következő években. A fejlesztés állami támogatással valósul meg.  

Oroszlánrészt vállalt a fejlesztési projekt kidolgozásában, előkészítésében és megvalósításában. Vagyis a PMK jövőjét megalapozó programmal köszön el az ügyvezetői poszttól.

Ez tudatos döntés volt?​

Számomra a Phoenix Mecano Kecskemét vezetése eddigi pályám legfontosabb feladata volt. A fejlesztési program sikeres elindítása egybeesett a Neumann János Egyetem részéről érkező felkéréssel. Ami bizonyos szempontból megkönnyítette a döntést, hiszen úgy köszönhetek el a vállalattól, hogy tudom: jó irányba haladnak a folyamatok. Egy kiszámíthatatlan gazdasági környezetben akkor mehetünk biztosra, ha korszerűsítünk, fejlesztünk.

Ezzel a projekttel mindent megtettünk ennek érdekében. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartom az elmúlt 25 évben elért eredmények és PMK-s hagyományok megőrzését.

Ezt a szemléletet képviselem abban a folyamatban, amelynek során megtörténik annak a személynek a kiválasztása, aki december 31-e után, Andreas Nübler mellett ellátja az ügyvezetői feladatokat.

Neumann János egyetem

Milyen feladatai lesznek az egyetemen?

A gazdaságtudományi kar létrehozását és az új campus megépülését követően felmerült az igény arra, hogy az egyetemi vezetésben megjelenjen az ipari versenyszféra ismeretén alapuló menedzsment szemlélet. Új alapokra szeretnénk helyezni az egyetem és a gazdasági élet szereplői közötti kapcsolatot. Az együttműködés fókuszába az innováció, és a mindkét fél számára gyakorlati haszonnal járó közös projektek kerülnek. Kecskeméten adott egy nagyon erős ipari háttér. Ez megfelelő alapot jelent a kutatás- fejlesztés magasabb szintű megvalósításához, amely képes ténylegesen kiszolgálni a vállalati igényeket.  

A mesterséges intelligencia és az automatizálás korában az egyetemek interaktív szereplőkké válnak, hiszen valós igény van az ott folyó munkára a vállalati szektorban. Ezt a folyamatot szeretném támogatni a PMK-nál megszerzett tudásommal és tapasztalatommal.

További bejegyzések

PMK Február rövidhírek

Ismerjétek meg a február hónap legújabb eseményeit fejleményeit! Olvassák el friss híreinket, hogy mindig naprakészek legyenek vállalatunk történéseivel kapcsolatban.

Tovább

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

 

Központ

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
H-6000 Kecskemét, Szent István körút 24.
Tel.: +36-76/515-500 • Fax: +36-76/414-560
E-mail: ertekesites@phoenix-mecano.hu

 

Kereskedelmi iroda, bemutatóterem

H-1103 Budapest, Gyömrői út 86.
Tel.: +36-1/260-7730 • Fax: +36-1/261-3464
E-mail: csaba.cseh@phoenix-mecano.hu

m