1993

A svájci Phoenix Mecano AG 100 százalékos tulajdonosként létrehozta magyarországi leányvállalatát, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft.-t. A zöldmezős beruházásnak köszönhetően 44 dolgozóval megkezdődött a Bopla műanyag házak gyártása az akkori egyetlen 2.500 négyzetméteres Fröccsöntő profitcenter üzemcsarnokában, mintegy 30.000 négyzetméteres területen.

1994

Megalakult a Dewert profitcenter.

1995

Létrejött a Motor/Trafó profitcenter.

1996

Megkezdte működését a Kundisch profitcenter és a Rose profitcenter, bevezettük az Abas vállalatirányítási rendszert.

1997

Megkezdte a termelést a Rose+Krieger profitcenter.

1998

Új irodaépület kivitelezésére került sor. Ugyanerre az időpontra datálható a Rose/Bopla profitcenter termelőterületének bővítése, valamint a raktárak, a nyilvántartási rendszer és az anyagkezelés módjának kialakítása is.

2000

Vállalatunk megduplázta telephelyének és termelőterületének nagyságát. Bővült a Dewert és a Rose+Krieger profitcenter termelőterülete. Új piacok nyíltak meg vállalatunk számára a kórházi és ápolási szektor révén. Ebben az évben vezettük be az ISO 9000-es minőségbiztosítási rendszert.

2003

Tízéves évfordulóját ünnepelte társaságunk, és ugyanebben az évben vezettük be az ISO 14001-es környezetirányítási rendszert.

2006

Bővült a Műanyag-fröccsöntő és a Kundisch profitcenter termelőterülete.

2007

A Dewert profitcenter gyártócsarnoka egy készáru raktárral bővült.

2008

Gyártó- és raktárterülettel bővült a Rose/Bopla profitcenter. Ebben az évben ünnepeltük vállalatunk 15 éves jubileumát.

2009

A Phoenix Mecano felvásárolta az OKIN cégcsoportot, melynek következtében termékpalettánk elsősorban a bútoripar területén alkalmazott, speciális egymotoros emelőkkel bővült.

2010

Megkezdődött egy új gyártócsarnok és egy teljesen automata, 25 méter magas raktár építése.

2011

A beruházás megvalósításával 6.000 négyzetméterrel növekedett termelőterületünk nagysága. Az év egyik kiemelkedő eredménye, hogy megszereztük a nemzetközi ellátási láncban engedélyezett gazdálkodói státuszt, az AEO engedélyt.

2012

Folytatódott a területbővítés, emellett a német anyaházaktól újabb jelentős kompetenciákat (logisztika és mintagyártás) telepítettünk át, valamint megalapítottuk önálló kutatás-fejlesztési részlegünket.

2013

A 20 éves jubileumunkhoz érkeztünk. A vállalatcsoport életében is jelentős mérföldkő a mintegy 5.000 négyzetméteres logisztikai központ és magasraktár átadása. A központ felépítésével lehetővé válik a vállalatcsoport által Magyarországon, Romániában és Távol-Keleten megtermelt készáruk európai ügyfeleknek történő kiszállítása. Gazdaságfejlesztési tevékenységünk elismeréseként a Magyar Kormány döntést hozott arról, hogy stratégiai megállapodást köt vállalatunkkal.

2014

Megkezdtük a duális szakmunkásképzést finommechanikai műszerész szakmában, és új tanműhelyet alakítottunk ki.

2015

Kutatás-fejlesztési központunk megvalósította az „Elektromechanikus termékek és azok gyártástechnológiájának kifejlesztése” című, mintegy másfél milliárd forintos projektjét. A fejlesztés elsősorban az egészségügyi és bútoripari szektorban használatos ágyak, fotelek emelőrendszereit érintette.

2018

25 éves jubileumunkat ünnepeltük.