A 21. század gazdaságában egyre meghatározóbb szerepet tölt be a logisztika. Az ágazat jelentőségének folyamatos növekedése megkívánja, hogy a szélesebb nyilvánosság is megismerje, mit jelent a logisztika. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) koordinálásával április 16-án került sor a Logisztika Napja országos programsorozatra. Vállalatunk „A logisztika szerepe egy termelővállalat mindennapjaiban” című rendezvény megszervezésével, hagyományteremtő szándékkal csatlakozott a programhoz. Célul tűztük ki, hogy rendezvényünk vendégei megismerkedjenek a nemzetközi ellátási láncban részt vevő cégünk logisztikai folyamataival.

A program Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató cégbemutató prezentációjával kezdődött, majd a logisztika legújabb trendjeiről esett szó. Vállalatunk logisztikai tevékenységét Rácz László PC vezető, a gyártás és a logisztika kapcsolatát Berta József logisztikai vezető mutatta be. Az előadások után a résztvevők ellátogattak a DewertOkin és a Logisztika profitcenterekbe. A rendezvényen képviseltette magát többek között a Kecskeméti Főiskola, a Hírös Beszállítói Klaszter, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft., az MLBKT, továbbá részt vettek vállalati szakemberek illetve középiskolás diákok és főiskolai hallgatók is.

„A Phoenix Mecano-nál a logisztika folyamatos fejlesztése iránt elkötelezett vezetést és csapatot ismerhettünk meg, akik magával ragadó lelkesedéssel meséltek kihívásaikról és azok megoldására tett lépéseikről. Jó érzés volt hallgatni, milyen fontos a cégnél a munkatársak véleménye, ötleteinek meghallgatása, valamint a csapatmunka és az együtt gondolkodás. A cég egy tökéletesen felépített programot szervezett” nyilatkozta Kőhegyi Anita, az MLBKT ügyvezető igazgatója.