A „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” célja, hogy elismerje azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a cégek tesznek a tehetségek támogatásáért. A zsűriben helyet kaptak tehetséggondozó szakemberek éppúgy, mint az üzleti szektor, vagy éppen a közélet képviselői. Az idei évben a díjat 16 tehetségtámogató kezdeményezés nyerte el nemzeti, regionális illetve helyi kategóriában.

Vállalatunk a mérnökképzés területén szorosan együttműködik a Kecskeméti Főiskola GAMF Karával. Évről évre több végzős mérnököt készítünk fel és foglalkoztatunk. 2013-ban megkezdtük a duális képzést műszaki menedzser (logisztikai szakirány) illetve gépészmérnök alapszakokon. Kutatási projektekben együttműködünk a Kecskeméti Főiskolával és a Miskolci Egyetemmel. Oktatással való kapcsolatunkat erősíti, hogy Dr. Nagy Zoltán vállalatunk ügyvezető igazgatója a GAMF Kar címzetes főiskolai tanára, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Közlekedéstudományi Bizottság Logisztikai Albizottságának tagja. Rendszeres támogatói vagyunk a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által 1990 óta megrendezett Zrínyi Ilona Országos Matematikai Versenynek, illetve hozzájárulunk a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar működéséhez is.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. tehetségek felkarolását segítő munkáját a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) Genius Loci díjjal ismerte el. Vállalatunkat a díjra a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács (KTT) és a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola jelölte.