Vállalatunkról

Vállalatunkról röviden

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. 1993-ban alakult a Phoenix Mecano cégcsoport tagjaként. A társaság gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt, illetve fejleszt. A cég aktívan részt vesz a munkahelyteremtésben, nyeresége jelentős hányadát fejlesztések, beruházások megvalósítására fordítja. A vállalat elkötelezetten óvja a természetet és felelősségteljesen használja fel a természeti erőforrásokat.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. folyamatosan kutatja a növekedés és a még magasabb hatékonyság elérésének módjait. Ennek érdekében kiemelten kezeli az elérhető legmodernebb technológiák alkalmazását, a fejlődést eredményező beruházások megvalósítását, valamint a termékek hozzáadott értékének növelését. A cég a gyártási folyamatai optimalizálása és a hatékonyság növelése érdekében az egész vállalat tevékenységére kiterjesztette a Lean filozófiát.

Főbb termékcsoportok: mozgatás-technikai rendszerek (egy- és kétmotoros emelők), adatbeviteli rendszerek (frontfóliák, fóliabillentyűzetek), műszerdobozok, ipari automatizálási rendszerek (lineáris pozicionáló egységek, emelőoszlopok), védőrácsok és alkatrészek (kötőelemek, profilok), valamint egyenáramú motorok, transzformátorok és műanyag alkatrészek.

Alkalmazási területek: egészségipar (ergonómikus kórházi ágyak, műtőasztalok, vesekezelő székek, stb.), bútoripar (ergonómikus ágyak, fotelek, irodabútorok, stb.), elektronikai ipar, gépipar.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. versenyképessége és stabilitásának növelése érdekében a termelőegységek mellett egy önálló kutatás-fejlesztési központot működtet. A cég K + F csoportja új termékeket és gyártástechnológiákat fejleszt, hogy még vonzóbbá tegye termékeit a világpiacon. Célja a könnyen kezelhető, energiatakarékos, költséghatékony, gyártásoptimalizált szerkezetek előállítása, továbbfejlesztése.

A vállalat 5.000 m2-es logisztikai központjából történik a cégcsoport kecskeméti, romániai illetve távol-keleti gyáraiban előállított termékek kiszállítása az európai ügyfelek részére. A logisztikai központ magasraktára egyidejűleg 13.000 darab raklap számára biztosít helyet, óránként 87 raklap ki- és betárolására nyújt lehetőséget.

A munkaerő-utánpótlás érdekében a cég szorosan együttműködik a kecskeméti képző intézményekkel, meghatározó szerepet vállal a főiskolai duális képzésben és a duális szakképzésben.

A cég fontosnak tekinti a szakmai és az érdekképviseleti szervezetekkel való együttműködést. Képviselteti magát a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarában, a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamarában, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében is.

Phoenix Mecano cégcsoportról:
A Phoenix Mecano svájci központú, vezető technológiai vállalatcsoport az ipari, különös tekintettel a gépipari, elektronikai és mechanikai komponensek gyártása területén. Részvényeit 1988 óta jegyzik a svájci tőzsdén. Világszerte több gyártóbázissal (Európa, Ázsia, Észak-Afrika, Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália) rendelkezik, az egész világot átfogó értékesítési hálózatot működtet.