Versenyképes, gyakorlatorientált, biztos jövőt megalapozó képzés

Kecskemét városát ma már a duális képzés zászlóshajójaként említik országszerte. Vállalatunk több mint tíz éve vesz részt a szakmunkásképzésben, és meghatározó szerepet vállalt a duális képzés kialakításában és bevezetésében is. A munkaerő-utánpótlás érdekében együttműködünk a szakképző és felsőoktatási intézményekkel, melynek eredményeként 2013-tól a Neumann János Egyetemen elindult duális egyetemi képzéshez csatlakozunk műszaki menedzser és anyagmérnök alapszakokon.

A duális képzés bevezetése meghatározó jelentőségű, mivel egyfajta megoldást kínál a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolására. A duális egyetemi képzés lehetővé teszi a fiatalok sikeres karrierkezdését. Ez az oktatási konstrukció megteremti annak lehetőségét, hogy a többéves együttműködést követően a vállalat legyen kiválasztási helyzetben valamint csökkenjen a munkaadó és a munkavállaló bevállalási kockázata.

A duális egyetemi képzés előnye, hogy az eddiginél lényegesen hosszabb vállalati gyakorlat, valamint a cégek és a hallgatók közötti sokkal szorosabb kapcsolat jellemzi. A hallgatók a gyakorlatban szereznek szakmai tapasztalatot, azaz az elméleti tudásukat nem mesterséges körülmények között alkalmazzák. Valódi munkahelyeken ismerhetik meg a gyártási folyamatokat, a legkorszerűbb technológiákat. Diplomamunkáikat vagy szakdolgozataikat a mindennapokban adódó feladatokból, megoldandó problémákból készíthetik el, ezáltal jelentős, mérhető és valós kutatás-fejlesztési tevékenységet végezhetnek.

E képzési rendszer segítségével olyan pályakezdő munkavállalók kerülnek ki a felsőoktatásból, akik azonnal, továbbképzés és további anyagi ráfordítás nélkül képesek belépni a munka világába. Ebben a konstrukcióban a hallgatók a tanulmányi éveik alatt vezetési készséget, kommunikációs gyakorlatot, projektirányítási ismereteket, stb. is szerezhetnek.