Vállalatunkról röviden

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. 1993-ban alakult a Phoenix Mecano cégcsoport tagjaként. A társaság gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt, illetve fejleszt. A cég aktívan részt vesz a munkahelyteremtésben, nyeresége jelentős hányadát fejlesztések, beruházások megvalósítására fordítja. A vállalat elkötelezetten óvja a természetet és felelősségteljesen használja fel a természeti erőforrásokat.


A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. folyamatosan kutatja a növekedés és a még magasabb hatékonyság elérésének módjait. Ennek érdekében kiemelten kezeli az elérhető legmodernebb technológiák alkalmazását, a fejlődést eredményező beruházások megvalósítását, valamint a termékek hozzáadott értékének növelését. A cég a gyártási folyamatai optimalizálása és a hatékonyság növelése érdekében az egész vállalat tevékenységére kiterjesztette a Lean filozófiát.


Főbb termékcsoportok: mozgatás-technikai rendszerek (egy- és kétmotoros emelők), adatbeviteli rendszerek (frontfóliák, fóliabillentyűzetek), műszerdobozok, ipari automatizálási rendszerek (lineáris pozicionáló egységek, emelőoszlopok), védőrácsok és alkatrészek (kötőelemek, profilok), valamint egyenáramú motorok, transzformátorok és műanyag alkatrészek.



Alkalmazási területek: egészségipar (ergonómikus kórházi ágyak, műtőasztalok, vesekezelő székek, stb.), bútoripar (ergonómikus ágyak, fotelek, irodabútorok, stb.), elektronikai ipar, gépipar.


A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. versenyképessége és stabilitásának növelése érdekében a termelőegységek mellett egy önálló kutatás-fejlesztési központot működtet. A cég K + F csoportja új termékeket és gyártástechnológiákat fejleszt, hogy még vonzóbbá tegye termékeit a világpiacon. Célja a könnyen kezelhető, energiatakarékos, költséghatékony, gyártásoptimalizált szerkezetek előállítása, továbbfejlesztése.


A vállalat 5.000 m2-es logisztikai központjából történik a cégcsoport kecskeméti, romániai illetve távol-keleti gyáraiban előállított termékek kiszállítása az európai ügyfelek részére. A logisztikai központ magasraktára egyidejűleg 13.000 darab raklap számára biztosít helyet, óránként 87 raklap ki- és betárolására nyújt lehetőséget.


A munkaerő-utánpótlás érdekében a cég szorosan együttműködik a kecskeméti képző intézményekkel, meghatározó szerepet vállal az egyetemi duális képzésben és a duális szakképzésben.


A cég fontosnak tekinti a szakmai és az érdekképviseleti szervezetekkel való együttműködést. Képviselteti magát a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarában, a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamarában, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében is.


Phoenix Mecano cégcsoportról:
A Phoenix Mecano svájci központú, vezető technológiai vállalatcsoport az ipari, különös tekintettel a gépipari, elektronikai és mechanikai komponensek gyártása területén. Részvényeit 1988 óta jegyzik a svájci tőzsdén. Világszerte több gyártóbázissal (Európa, Ázsia, Észak-Afrika, Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália) rendelkezik, az egész világot átfogó értékesítési hálózatot működtet.

 

Mit nyújt vállalatunk

 • Az egyetemi duális képzés során betekintést nyerhetsz egy multinacionális vállalat működésébe.
 • Naprakész, modern gyakorlati ismereteket sajátíthatsz el.
 • Kiváló szakemberektől tanulhatod meg a választott szakma minden csínját-bínját
 • Gyakorlatot szerezhetsz a csapatmunkában.
 • A gyakorlati idő alatt mindkettőnk számára értékes feladatokkal töltjük ki a kapacitásodat.
 • Valódi problémákkal és megoldásokkal találkozhatsz, így friss diplomásként olyan tapasztalatokkal fogsz rendelkezni, ami kiváló lehetőségeket biztosít a munkaerőpiacon.
 • Olyan elméleti ismeretekre tehetsz szert, amelyek a gyakorlatban is hasznosíthatók.
 • Lehetőséget biztosítunk, hogy megismerkedj a németországi anyacégeink tevékenységével is.
 • Mivel a képzési idő alatt jelentős időt töltesz el a vállalatunknál meghatározott időbeosztással, szinte ugyanúgy, mint egy munkavállaló, így az egyetemi tanulmányok megkezdését követően, írásbeli szerződés alapján pénzbeli juttatásban részesítünk.

 

Lehetőséget teremtünk ahhoz is, hogy elmélyülhess a számodra kedvenc témában. Szeretnénk, ha sikereket érnél el, és a legjobbak közé tartoznál, ezért segítünk a szakdolgozatírásban és a különféle versenyekre történő felkészülésben is.

Amennyiben sikeres közöttünk az együttműködés, esélyed nyílik arra, hogy diplomázást követően alkalmazottunk legyél. Az itt töltött időszak remek referencia lesz az önéletrajzodban.

 

Mit várunk el mindezért?

 • Legjobb tudásod szerint teljesítsd tanulmányi kötelezettségeidet!
 • Ragadj meg minden alkalmat arra, hogy minél mélyebben sajátítsd el az oktatott tartalmakat.
 • Tartsd be a vállalattal kötött szerződésedben foglaltakat!