Duális Képzés

Duális egyetemi képzés

„A cél terv nélkül csak kívánság”

Versenyképes, gyakorlatorientált, biztos jövőt megalapozó képzés

Kecskemét városát ma már a duális képzés zászlóshajójaként említik országszerte. Vállalatunk közel húsz éve vesz részt a szakmunkásképzésben, és meghatározó szerepet vállalt a duális képzés kialakításában és bevezetésében is. A munkaerő-utánpótlás érdekében együttműködünk a szakképző és felsőoktatási intézményekkel, melynek eredményeként 2013-tól a Neumann János Egyetemen elindult duális egyetemi képzéshez csatlakozunk logisztikai mérnök, gépészmérnök és gazdálkodás menedzsment alapszakokon.

A duális képzés bevezetése meghatározó jelentőségű, mivel egyfajta megoldást kínál a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolására. A duális egyetemi képzés lehetővé teszi a fiatalok sikeres karrierkezdését. Ez az oktatási konstrukció megteremti annak lehetőségét, hogy a többéves együttműködést követően a vállalat legyen kiválasztási helyzetben valamint csökkenjen a munkaadó és a munkavállaló beválási kockázata.

A duális egyetemi képzés előnye, hogy az eddiginél lényegesen hosszabb vállalati gyakorlat, valamint a cégek és a hallgatók közötti sokkal szorosabb kapcsolat jellemzi. A hallgatók a gyakorlatban szereznek szakmai tapasztalatot, azaz az elméleti tudásukat nem mesterséges körülmények között alkalmazzák. Valódi munkahelyeken ismerhetik meg a gyártási folyamatokat, a legkorszerűbb technológiákat. Diplomamunkáikat vagy szakdolgozataikat a mindennapokban adódó feladatokból, megoldandó problémákból készíthetik el, ezáltal jelentős, mérhető és valós kutatás-fejlesztési tevékenységet végezhetnek.

E képzési rendszer segítségével olyan pályakezdő munkavállalók kerülnek ki a felsőoktatásból, akik azonnal, továbbképzés és további anyagi ráfordítás nélkül képesek belépni a munka világába. Ebben a konstrukcióban a hallgatók a tanulmányi éveik alatt vezetési készséget, kommunikációs gyakorlatot, projektirányítási ismereteket, stb. is szerezhetnek.

Mit ismerhetsz meg vállalatunknál?

 • gyártási folyamatainkat,
 • hatékonyságnövelő módszereinket,
 • az alkalmazott csúcstechnológiákat,
 • dolgozóink biztonságos munkakörülményeit
 • minőségellenőrzésünket,
 • logisztikai folyamatainkat,
 • kutatás-fejlesztési tevékenységünket,
 • a világ szinte minden táján alkalmazott termékeinket,
 • a társadalommal szembeni felelősségvállalást.

Mit nyújtunk a duális képzés során?

 • Betekintést nyerhetsz egy stabil pénzügyi hátterű, világszínvonalú termelést folytató multinacionális vállalat működésébe.
 • Kiváló képzettségű szakemberektől tanulhatod meg a választott szakterület minden csínját-bínját, és tapasztalatot szerezhetsz a csapatmunkában.
 • Naprakész, modern ismereteket szerezhetsz, elmélyítheted a főiskolán tanult elméleti anyagot a gyakorlatban. Konkrét projektekbe kapcsolódhatsz be, így olyan azonnal hasznosítható tudásra, tapasztalatra tehetsz szert, ami előnyt jelent a munkaerőpiacon.
 • A képzés alatt jelentős időt töltesz el vállalatunknál és konkrét feladatokat látsz el, mint egy munkavállaló. Ezért a főiskolai tanulmányok megkezdését követően munkaszerződést kötünk veled, mely alapján munkabért és egyéb juttatásokat nyújtunk.

Milyen előnyöket nyújt a duális képzés?

 •  Megteremtheted pénzügyi függetlenségedet.
 •   Nagyobb eséllyel indulhatsz a munkaerőpiacon.
 •   Alkalmazotti státuszt szerezhetsz vállalatunknál.
 •  A nálunk eltöltött gyakorlati időt referenciaként írhatod be az életrajzodba.

Képzési területek

 • Gépészmérnök szak
 • Logisztikai mérnök szak
 • Gazdálkodás és menedzsment szak

Duális képzés a gyakorlatban

 • A duális képzés során minden félév elméleti oktatással kezdődik. Ekkor megismerkedhet a logisztikus és a gépészmérnöki munkához szükséges elméleti tudnivalókkal.
 • Ezt követően a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. munkatársai megmutatják, hogy az elsajátított ismeretanyagot hogyan alkalmazhatod a gyakorlatban.
 • A vizsgaidőszakban az egyetemmel közösen felmérjük, mennyire sikerült elsajátítanod az elméleti és gyakorlati tudnivalókat.
 • A tavaszi félév a vizsgaidőszakkal még nem fejeződik be. Június végén, július elején tovább folytatod a vállalat tevékenységének és munkafolyamatainak megismerését. Projektfeladatokon keresztül, a közös munka során tovább mélyítheted elméleti tudásodat.

Jelentkezés

Jelentkezési útmutató

1. lépés
Kattints a lentebb megtalálgató letölthető vagy online jelentkezési lapra.

2. lépés
Töltsd ki a jelentkezési lap mezőit.

(Ne feledd! A csillaggal (*) jelzett rész kitöltése kötelező!)

 • Ha elektronikusan teszed mindezt, az e-mail azonnal elérkezik a duális képzés koordinálásával foglalkozó munkatársunkhoz.
 • Ha hagyományos levélben küldöd el az űrlapot, a kapcsolat menüpont alatt megtalálod a pontos címet, ahová el kell juttatnod a jelentkezésedet.
 • A jelentkezési lapok alapján választjuk ki azokat a diákokat, akiket személyes elbeszélgetésre hívunk meg cégünkhöz.
 • A kiválasztás időpontjáról, helyszínéről e-mailben fogunk értesíteni.
 • A találkozón rövid tesztsor kitöltése és beszélgetés folyamán ismerjük meg képességeidet.
 • A kiválasztás eredményéről még a központi felvételi eljárás jelentkezési határideje előtt küldünk értesítést.

Ha a leírtakkal kapcsolatban kérdésed merülne fel, akkor a honlapon megadott módon küldd el részünkre.

A kiválasztás folyamata

A kiválasztás módja

 • a beküldött jelentkezési lapok értékelését követően hívunk be vállalatunkhoz
 • vállalatunknál tesztsort kell kitöltened, majd beszélgetés során eldöntik munkatársaink, kiknek tudunk duális képzés keretén belül gyakorlati helyet biztosítani.

A kiválasztás során figyelembe vesszük

 • tanulmányi eredményedet,
 • személyiségjegyeidet, képességeidet,
 • rátermettségedet,
 • idegennyelv-tudásodat (elsősorban a német nyelvet).

Vállalatunk azon kiválasztott diákokkal köt hallgatói munkaszerződést, akik

 • megfeleltek vállalatunk kiválasztási eljárásán, valamint
 • felvételt nyertek a Neumann János Egyetem GAMF karának gépészmérnök, műszaki menedzser (logisztikai szakirány) vagy logisztikai mérnök, illetve a Gazdálkodástudományi Kar gazdálkodási és menedzsment alapszakára.

További teendőid

Jelentkezz a központi felvételi eljárásban a Neumann János Egyetem GAMF karának gépészmérnök, műszaki menedzser (logisztikai szakirány) vagy logisztikai mérnök, illetve a Gazdálkodástudományi Kar gazdálkodási és menedzsment alapszakára.

A duális képzésben csak akkor vehetsz részt, ha az alábbi két feltételnek együtt felelsz meg:

 • a vállalat kiválasztott
 • felvételt nyersz a Neumann János Egyetem GAMF karának gépészmérnök, műszaki menedzser (logisztikai szakirány) vagy logisztikai mérnök, illetve a Gazdálkodástudományi Kar gazdálkodási és menedzsment alapszakára.

A duális képzésről friss információkat találhatsz a „Duális képzés a Neumann János Egyetemen” Facebook oldalon: www.facebook.com/dualiskepzes.

Vállalatunkról röviden

Phoenix Mecano Kecskemét Kft. 1993-ban alakult a Phoenix Mecano cégcsoport tagjaként. A társaság gépipari és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt, illetve fejleszt. A cég aktívan részt vesz a munkahelyteremtésben, nyeresége jelentős hányadát fejlesztések, beruházások megvalósítására fordítja. A vállalat elkötelezetten óvja a természetet és felelősségteljesen használja fel a természeti erőforrásokat.

Phoenix Mecano Kecskemét Kft. folyamatosan kutatja a növekedés és a még magasabb hatékonyság elérésének módjait. Ennek érdekében kiemelten kezeli az elérhető legmodernebb technológiák alkalmazását, a fejlődést eredményező beruházások megvalósítását, valamint a termékek hozzáadott értékének növelését. A cég a gyártási folyamatai optimalizálása és a hatékonyság növelése érdekében az egész vállalat tevékenységére kiterjesztette a Lean filozófiát.

Főbb termékcsoportok: mozgatás-technikai rendszerek (egy- és kétmotoros emelők), adatbeviteli rendszerek (frontfóliák, fóliabillentyűzetek), műszerdobozok, ipari automatizálási rendszerek (lineáris pozicionáló egységek, emelőoszlopok), védőrácsok és alkatrészek (kötőelemek, profilok), valamint egyenáramú motorok, transzformátorok és műanyag alkatrészek.

 

Alkalmazási területek: egészségipar (ergonómikus kórházi ágyak, műtőasztalok, vesekezelő székek, stb.), bútoripar (ergonómikus ágyak, fotelek, irodabútorok, stb.), elektronikai ipar, gépipar.

Phoenix Mecano Kecskemét Kft. versenyképessége és stabilitásának növelése érdekében a termelőegységek mellett egy önálló kutatás-fejlesztési központot működtet. A cég K + F csoportja új termékeket és gyártástechnológiákat fejleszt, hogy még vonzóbbá tegye termékeit a világpiacon. Célja a könnyen kezelhető, energiatakarékos, költséghatékony, gyártásoptimalizált szerkezetek előállítása, továbbfejlesztése.

A vállalat 5.000 m2-es logisztikai központjából történik a cégcsoport kecskeméti, romániai illetve távol-keleti gyáraiban előállított termékek kiszállítása az európai ügyfelek részére. A logisztikai központ magasraktára egyidejűleg 13.000 darab raklap számára biztosít helyet, óránként 87 raklap ki- és betárolására nyújt lehetőséget.

A munkaerő-utánpótlás érdekében a cég szorosan együttműködik a kecskeméti képző intézményekkel, meghatározó szerepet vállal az egyetemi duális képzésben és a duális szakképzésben.

A cég fontosnak tekinti a szakmai és az érdekképviseleti szervezetekkel való együttműködést. Képviselteti magát a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarában, a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamarában, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében is.

Phoenix Mecano cégcsoportról:
A Phoenix Mecano svájci központú, vezető technológiai vállalatcsoport az ipari, különös tekintettel a gépipari, elektronikai és mechanikai komponensek gyártása területén. Részvényeit 1988 óta jegyzik a svájci tőzsdén. Világszerte több gyártóbázissal (Európa, Ázsia, Észak-Afrika, Észak- és Dél-Amerika, Ausztrália) rendelkezik, az egész világot átfogó értékesítési hálózatot működtet.

Mit nyújt vállalatunk

 • Az egyetemi duális képzés során betekintést nyerhetsz egy multinacionális vállalat működésébe.
 • Naprakész, modern gyakorlati ismereteket sajátíthatsz el.
 • Kiváló szakemberektől tanulhatod meg a választott szakma minden csínját-bínját
 • Gyakorlatot szerezhetsz a csapatmunkában.
 • A gyakorlati idő alatt mindkettőnk számára értékes feladatokkal töltjük ki a kapacitásodat.
 • Valódi problémákkal és megoldásokkal találkozhatsz, így friss diplomásként olyan tapasztalatokkal fogsz rendelkezni, ami kiváló lehetőségeket biztosít a munkaerőpiacon.
 • Olyan elméleti ismeretekre tehetsz szert, amelyek a gyakorlatban is hasznosíthatók.
 • Lehetőséget biztosítunk, hogy megismerkedj a németországi anyacégeink tevékenységével is.
 • Mivel a képzési idő alatt jelentős időt töltesz el a vállalatunknál meghatározott időbeosztással, szinte ugyanúgy, mint egy munkavállaló, így az egyetemi tanulmányok megkezdését követően, írásbeli szerződés alapján pénzbeli juttatásban részesítünk.

 

Lehetőséget teremtünk ahhoz is, hogy elmélyülhess a számodra kedvenc témában. Szeretnénk, ha sikereket érnél el, és a legjobbak közé tartoznál, ezért segítünk a szakdolgozatírásban és a különféle versenyekre történő felkészülésben is.

Amennyiben sikeres közöttünk az együttműködés, esélyed nyílik arra, hogy diplomázást követően alkalmazottunk legyél. Az itt töltött időszak remek referencia lesz az önéletrajzodban.

 

Mit várunk el mindezért?

 • Legjobb tudásod szerint teljesítsd tanulmányi kötelezettségeidet!
 • Ragadj meg minden alkalmat arra, hogy minél mélyebben sajátítsd el az oktatott tartalmakat.
 • Tartsd be a vállalattal kötött szerződésedben foglaltakat!

Kérdésed van?

Fordulj hozzánk bizalommal!

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
6000 Kecskemét, Szent István krt. 24.
Tel.: +36 76 515-518
Fax: +36 76 515-689
E-mail: dualisjelentkezes@phoenix-mecano.hu

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

 

Központ

Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
H-6000 Kecskemét, Szent István körút 24.
Tel.: +36-76/515-500 • Fax: +36-76/414-560
E-mail: ertekesites@phoenix-mecano.hu

 

Kereskedelmi iroda, bemutatóterem

H-1103 Budapest, Gyömrői út 86.
Tel.: +36-1/260-7730 • Fax: +36-1/261-3464
E-mail: csaba.cseh@phoenix-mecano.hu

m