Szinergiák megteremtése

Vállalatunk logisztikai tevékenysége beszerzési logisztikából, raktárgazdálkodásból, gyártási logisztikából valamint disztribúciós illetve spedíciós logisztikából áll. A beszerzési, gyártási és raktárlogisztika az egyes profitcenterek hatálya alá tartozik, míg a disztribúciós logisztikát valamint az import- és exportáruk spedícióját logisztikai profitcenterünk irányítja.

A disztribúciós logisztikát HUB rendszereken keresztül valósítjuk meg. A logisztikai központból nemcsak a vállalatunk által megtermelt készáruk kiszállítása történik az európai ügyfeleknek, hanem a vállalatcsoport romániai illetve távol-keleti gyárában előállított termékeké is. Ezáltal olyan szinergiák jöttek létre, amelyek tovább javítják vállalatunk és ez által az egész vállalatcsoport hatékonyságát is.

Az importáruk spediciója szintén a HUB rendszeren belüli gyűjtőpontokon keresztül zajlik. Beszállítóink a profitcentereink által megrendelt alapanyagokat az adott terminálokba juttatják, ahonnan logisztikai profitcenterünk bizonyos rendszerességgel Kecskemétre szállítja azokat, majd szétosztja az egyes gyártóegységek között.

 

Logisztikai központ

A mintegy 5.000 négyzetméteres logisztikai központ két fő részből áll, egy úgynevezett 3-utas, teljesen automata raktárból és egy logisztikai csarnokból. A 30 m magas raktárban egy teljesen automata raklapkezelő rendszer illetve a lehető legmodernebb tűzvédelmi rendszer üzemel. A raktár összesen 13.000 darab raklap számára biztosít helyet egyidejűleg, óránként 87 paletta ki- és betárolására van lehetőség.

A logisztikai csarnok részei: 5 darab rámpa (rakodóterület), komisszionáló (készáru-rendező), irodák illetve közösségi tér.